Search

Generelt om pensjon

Les mer om pensjon og hvordan vi arbider med dette under.

Søke om pensjon:

Bildet viser glade pensjonister som sykler i naturen i Norge. Pensjon og regler.

Om pensjon

Pensjon er den inntekten som helt eller delvis skal erstatte din lønn eller annen inntekt fra arbeid. 

Pensjonen kan komme fra flere instanser: Folketrygden, Avtalefestet pensjon (AFP), nåværende og tidligere arbeidsgivere, og private pensjonsordninger.

Det de fleste forbinder med pensjon er alderspensjon, men skulle du bli syk og ikke klarer å jobbe kan det være at du kan få innvilget en uførepensjonVed død er dine etterlatte sikret en etterlattepensjon.

Les mer om hvert pensjonsområde

Alderspensjon

Uførepensjon

Etterlattepensjon

Fripolise

AFP/Alderspensjon Folketrygden​

Norsk Pensjon​

Medlemsportal

Vi har 2 portaler som du kan benytte. Den ene er for oppslag, endring av kontaktinformasjon og kontonummer. Pålogging er med bankid. Den andre er for å sende forespørsler og informasjon til MP Pensjon. Du må lage en egen profil hvis du ikke har vært inne tidligere.

Pålogging med bankID

Her kan du se hva som er lagt inn på deg som person. Hva slags ytelser du har (hvilke årlige beløp som kan være aktuelle ved et forsikringstilfelle). I mappen dokumenter finner du tidligere pensjonsoversikter/kontoutskrifter, sammenstillingsoppgaver og lønnsslipper (tilbake til 2019) med mer.

Du kan også endre bankkontonummer og e-mail adresse.

Dette er en ekstern tjeneste levert av Lumera (det vil derfor stå Lumera pensjonskasser når du får opp bildet Bank Id pålogging)

Service desk

Her kan du lage deg en profil og kommunisere med oss. Søknader og andre vedlegg kan lastes opp.

Søknadsskjemaer (alderspensjon, etterlattepensjon og uførepensjon) finner du på forsiden eller lengre ned på denne siden. Du trenger IKKE å logge deg inn.

Dette er en ekstern tjeneste levert av Lumera.