Search

Utbetaling av pensjon

Les mer om når betaling finner sted og regler nedenfor.

Utbetaling

Når skjer utbetaling?

Utbetaling i MP Pensjon er den 25. hver måned, med unntak av desember hvor vi utbetaler den 15. Faller datoen på en helligdag eller helg utbetaler vi siste hverdag før datoen.

Regler om utbetaling

  1. Utbetaling av pensjon er skattepliktig. Vi innhenter skattekort fra skatteetaten daglig for å ha siste oppdaterte skattekort. Når pensjonsutbetalingen starter er det din oppgave å sørge for at korrekt skattekort ligger hos skatteetaten.
  2. For etterlattepensjon og alderspensjon er det ingen skattetrekk i desember.
  3. For uførepensjon er det ingen skattetrekk i juni og halv skatt i desember. 

Medlemsportal

Vi har 2 portaler som du kan benytte. Den ene er for oppslag, endring av kontaktinformasjon og kontonummer. Pålogging er med bankid. Den andre er for å sende forespørsler og informasjon til MP Pensjon. Du må lage en egen profil hvis du ikke har vært inne tidligere.

Pålogging med bankID

Her kan du se hva som er lagt inn på deg som person. Hva slags ytelser du har (hvilke årlige beløp som kan være aktuelle ved et forsikringstilfelle). I mappen dokumenter finner du tidligere pensjonsoversikter/kontoutskrifter, sammenstillingsoppgaver og lønnsslipper (tilbake til 2019) med mer.

Du kan også endre bankkontonummer og e-mail adresse.

Dette er en ekstern tjeneste levert av Lumera (det vil derfor stå Lumera pensjonskasser når du får opp bildet Bank Id pålogging)

Service desk

Her kan du lage deg en profil og kommunisere med oss. Søknader og andre vedlegg kan lastes opp.

Søknadsskjemaer (alderspensjon, etterlattepensjon og uførepensjon) finner du på forsiden eller lengre ned på denne siden. Du trenger IKKE å logge deg inn.

Dette er en ekstern tjeneste levert av Lumera.